Chat tijdens kantoor-uren

Voorwaarden aanlevering poedercoating

Voorwaarden poedercoating. (opgemaakt Jan-2016, te Raamsdonksveer) Wanneer u besluit poedercoatwerk bij PC-Las BV uit te besteden treden de volgende voorwaarden in werking.
 
Algemeen: 
Onze installatie bestaat uit conventionele poeder- en moffel-apparatuur. De voorbehandelings-(sproei)-tunnel is alléén bestemd voor het voorbehandelen van staal. 
Het Staal moet bij voorkeur: 
• Blank zijn of 
• Gebeitst zijn of 
• Gestraald zijn of • Zwart (onbehandeld) zijn 

Het Staal mag niet: 
• Voorzien zijn van oxide (roestvorming) 
• Voorzien zijn van eventuele verf (ondergrond of verfresten) 
• Voorzien zijn van plakband of andere vervuilingen. 
• Voorzien zijn van een zink/aluminium/chroom of andere toplaag. 

Overspuiten: 
Het over-poedercoaten van producten geschiedt alleen op eigen risico van de klant. Wij zijn eventueel wel bereid om een proefstuk te poedercoaten maar de klant is en blijft zelf verantwoordelijk voor het uiteindelijke resultaat. Het zelfde geldt voor producten van aluminium, zink en/of andere ferro en non-ferro metalen. 

Afmetingen: 
De maximale lengte van de te spuiten producten mag niet groter zijn dan 7000 mm. De maximale hoogte van de producten mag niet meer zijn dan 1800 mm. De maximale breedte van de producten mag 900 mm zijn mits het zwaartepunt in het midden ligt t.o.v. het ophangpunt. Is dit niet het geval dan moet dit in overleg worden bekeken. 

Ophangen: 
De producten moeten zijn voorzien van ophanggaten. De grootte en plaats van deze gaten moeten in overleg worden bepaald. Voor lichte materialen is de gat-diameter 6mm, bij zwaardere producten kan dit oplopen tot 12mm. Voor sommige producten moeten speciale ophangmaterialen worden vervaardigd, besteld, of worden meegeleverd. Dit wordt door ons aangegeven. 

Lekgaten: 
Voor holle producten zoals buizen, kokers e.d. waarin eventueel spoelwater kan blijven staan moeten lekgaten worden voorzien. Deze dienen groot genoeg te zijn en zo nodig in overleg worden bepaald. Is een product hol en compleet dichtgelast dan is het in de meeste gevallen niet mogelijk om de producten goed uit te moffelen. Op deze manier komt het product niet aan de vereiste moffeltemperatuur en kunnen wij een goed resultaat niet garanderen. 
Wanneer onze medewerkers vooraf een gebrek aan lekgaten constateren kunnen zij eventueel zelf gaten boren, kosten hiervoor kunnen oplopen tot € 1,- per gat. Echter in de meeste gevallen is hier geen tijd voor omdat de machine (en de mensen die eraan werken) hiervoor niet stil kunnen staan. Het resultaat is dan vaak leksporen en oneffenheden die alleen kunnen worden opgelost door te schuren en nogmaals te poedercoaten. Dit resulteert in minimaal dubbele kosten. 
 
Spleten en kieren in producten:
Vermijd kleine spleten en kieren in uw te poedercoaten producten. Dit zijn namenlijk plaatsen waar geen poeder kan komen en waar dus ook geen bescherming tegen oxidatie (roesten) plaatsvindt. Door het "kooi van Faraday" effect wordt de poeder in hoeken en kieren afgestoten.

Uitvoering en ontwerp product:
Houd bij het ontwerpen van producten rekening met alle bovenstaand vermeldde voorwaarden en overleg bij het maken van nieuwe ontwerpen met uw poedercoat-bedrijf.

PC-Las BV is niet verantwoordelijk voor schades gemaakt aan producten van derden.